Skrevet af: Thomas B. Grove - Foto: Ejvind Skovbjerg 

I dagene op til d. 26. marts havde Simon og jeg set på vejret en del gange. Det lykkedes for os begge at få fri fra arbejde efter at have omarrangeret møder etc. Kl. 6 tirsdag morgen sprang jeg ud ad sengen for at starte computeren op. Jeg skulle jo lige se, hvordan vejret så ud for dagen. Tempen for Karup var blevet bedre. Topmeteo mente at man kunne flyve 2-300 km i 900 meters base. Det så ud til at blive ganske godt. Kl. 7.15 satte Simon og jeg kursen mod Skinderholm.

En lille time senere ankom vi til Skinderholm for at adskille X9. VD var allerede i vogn, så vi tøffede afsted mod Arnborg. Eftersom vi kun havde en bil, så blev vi nødt til at køre frem og tilbage en del gange. Kl. 10 var både VD og X9 samlet og vi var ved at være klar til at gridde.

Allerede kl. 11 lettede de første fly fra Arnborg, men det var primært PFT-flyvninger. Lige inden jeg startede meddelte EL, at der var 1500 meter base. Topmeteo havde jo forudsagt 900 meter, så denne meddelelse skabte enorm glæde. Efter slæbet fik jeg en udmærket boble til 1584 meter. Billund gav os luftrum til FL60, så det var utrolig dejligt. Billund oplyste også at R39 var aktiv.

Lidt efter kom Simon i X9 ind i samme boble. Da vi begge var i samme højde begav vi os ud på vores cats craddle tur. Der lå en heftig skygade øst-vest, så vi satte hurtigt kursen mod Papirfabrikken i Silkeborg. Skygaden virkede rigtig godt, så begge fly fik pinden frem smiley

Efter at have vendt Papirfabrikken suste vi afsted mod Sønder Felding. Simon prøvede en anden gade, som gjorde at han indhentede mig, men han kom lidt lavere.

Ved Fasterholt mødte vi en hangglider, som havde forvildet sig ud. Termometeret i VD sagde -12 grader, så jeg var glad for at jeg ikke fløj i en hangglider. Det var ikke noget problem at vende Sønder Felding kirke. Herefter satte vi kursen mod Silkeborg Station. Skygaden virkede stadig utrolig godt.

Resten af turen forløb uden problemer. Til allersidst valgte vi lidt forskellige vendepunkter, men vi kom begge rundt på opgaven. Efter hjemtærskling til Arnborg lykkedes det mig at komme op igen, hvorefter jeg gled hjem til Skinderholm. Så slap vi da for at adskille VD.

Det blev til følgende resultater: X9 – Simon Stenbæk Madsen, 249,75 km med 115,1 km/t VD – Thomas Grove, 247,16 km med 123,5 km/t Vi fik begge smadret vores personlige hastighedsrekorder med længder.

Dagen blev afsluttet med ”Succes-burgere” på Burger King. Det bliver en dag vi sent glemmer.