Maj kom med sød milde og sommeren er stadig over os. Ifølge DMI slog maj 2018 den hidtidige danske varmerekord fra 1889!

Sommervejr betyder ikke nødvendigvis svæveflyvevejr; men i år har det været både sommer og svæveflyvevejr samtidig, og basehøjder på +2000 meter, som vi kender det fra kontinentet, er ved at blive hverdagskost. I slutningen af maj rundede vi 400 timer på klubbens svævefly år til dato.

Jeg håber denne gode tendens for såvel vejret som flyvetimerne vil fortsætte, og vi kan skrive 2018 i klubbens historiebog, som det år, hvor der blev fløjet flest timer.

Danmarksmesterskaberne i svæveflyvning fandt sted på Arnborg fra Kr. Himmelfartsdag 10. maj til Pinsedag 20. maj. Det må vejrmæssigt gå under et af de bedre DM med 8 ud af 11 konkurrencedage, og tilmed skulle hviledagene ikke tilbringes i regn og blæst som vi har set flere tidligere år. Herning Svæveflyveklub var bredt repræsenteret i 4 ud af de 5 klasser med 8 piloter fordelt på 7 fly. I år havde vi 3 klubfly med i konkurrencen, og de fløj alle medaljer hjem! Arne Boye-Møller i klubbens ASG 29e (29) blev Danmarksmester i 18-meter klassen. Mogens Hoelgaard og Flemming U. Andersen fik en flot 2. plads i Arcus T (VK) i to-sædet klassen med kun et mulehårs afstand til 1. pladsen, og Rasmus Ørskov tog en flot bronzemedalje i klubbens Discus b (X9) i klubklassen.

Ikke kun vejret har sat rekord i år, også klubbens Arcus T (VK) har været på rekordjagt. Onsdag 23. maj fløj Bjarne Sørensen og Hans Chr. Kolb i VK fra Skinderholm til Bremervörde, som ligger 60 vest for Hamborg, og tilbage til Skinderholm. Opgaven var på 602 km ud-hjem og en nu anmeldt som ny Danmarksrekord for to-sædet.

Lørdag 26. maj kom endnu en Danmarksrekord i hus. Mogens Hoelgaard og Flemming U. Andersen høstede 2-sædet, lokal rekord på 100 km FAI distance med imponerende 147,0 km/t over 100,5 km FAI.

Tillykke til piloterne med de flotte flyvninger.

Forsættes via forside billede linket ->