Efterårets komme...

Så blev det oktober og årets flyvesæson går på hæld. Inden længe skal vi have flyene nedspændt og i gang med vintervedligeholdelse. Der er dog stadig fire hele flyveweekender tilbage, som bør udnyttes; om det være sig til en kort termiktur, skoling eller omskoling.

Jeg mindes stadig min egen omskoling til klubbens gamle Duo Discus ”VK” på sæsonens andensidste flyvedag i 2012. Stille, køligt og en ubeskriveligt smuk udsigt deroppefra.

De mørke dage og aftener giver os mulighed for at fordybe os i andre sider af flyvningen; videreuddannelse.

Jens Ole Mølgaard og undertegnede har netop startet undervisning til opnåelse af radiocertifikat med 6 N-BEG og en BEG aspiranter fordelt på to hold. Efteråret igennem foregår undervisningen hhv. i klubhuset på Skinderholm, samt via Skype, og inden jul forventer vi at have syv nye radiocertifikatsindehavere i klubben.

Videreuddannelse dækker mange emner og niveauer. Måske vil man dygtiggøre og fordybe sig i teknikken omkring svæveflyene, hvilket der er rig mulighed for i vinterens løb gennem vores vintervedligeholdelse af flyene.

Måske drømmer man om at tage skridtet og flyve en tur væk fra pladsen; ikke en opgave, men blot en hyggetur ud og se på det danske land. En stor del af denne tur er mental forberedelse og inspiration hertil kan bl.a. fås i de lange efterårsaftener i bogen ”Uden for glideafstand” af Flavio Formosa (oversat til dansk af Jørgen Korsgaard), som med små tricks og helt ned på jorden, forklarer den første tur væk fra den hjemmevante flyveplads.

Forsættes via forside billede linket ->