Sensommer...

Sensommeren eller efteråret er langsomt ved at snige sig ind på os. Ja, er det egentlig sensommer eller efter-år? Jeg fandt forleden en meteorologisk betragtning af efteråret, som ifølge meteorologerne indtræffer, når minimumstemperaturen ligger mellem 0 og 10 grader. Vi har netop budt september måned velkommen med en tropenat i dele af landet, så jeg insisterer på, at det er sommer – sensommer!

August viste sig mest fra sin fugtige og ustabile side, men i weekenden 24.-25. indfandt svæveflyvevejret sig endeligt, trods varmluft. Klub- og privatfly fløj disse dage ikke mindre end 40 timer og svimlende højder af 1.800-1.900 meter blev nået. Årets sidste sommerdag, ifølge kalenderen, gav også en flot flyvedag med basehøjder omkring 1.400 meter.

Lørdag 24. august havde vi desværre et alvorligt havari, der dog lykkeligvis var uden at piloten forventes at få alvorlige mén. Den privatejede selvstarter krydser under start den udlagte spilstartswire og denne fanges i selvstarterens halehjul. Da det går op for piloten at wiren er blevet samlet op, er en landing ligefrem på banen ikke længere en mulighed og eneste mulighed er landing på den efterfølgende mark med en hård landing til følge.

En stor tak skal lyde til de ansvarlige på såvel startstedet samt på spillet, der agerede hurtigt og korrekt ved at forsøge via radioen at stoppe piloten samt at klippe startwiren ved spillet. Havariet giver dog anledning til, at vi skal se på vores procedurer omkring selvstart og flyslæb. Instruktørgruppen vil vurdere på procedurerne men indtil andet er udmeldt, må der ikke selvstartes eller flyslæbes, når der ligger wirer på banen.

Forsættes via forside billede linket ->