3. juni

Nyheder - Danish Air Cadets


1. juni

Nyheder - Morgenbreifing Corona-style

Opdateret - Klubkonkurrencen pr. 30. juni


31. maj

Nyheder - Tre glade elever

Materiel - 29 sideror beskadigt under transport. Intercom i ZS virker ikke hensigtsmæssigt - materielopgaveliste


25. maj

Referat - Bestyrelsereferat nr. 3, d. 11. maj


24. maj

Opdateret - Klubkonkurrencen pr. 21. maj


19. maj

Opdatering - Spilvagter for Juli


18. maj

Klubhuset åbnes for administrative formål; eksempelvis føring af journaler/logbøger og registrering af flyvninger. Ligeledes åbnes køkkenfaciliteter og køleskabe kan anvendes til opbevaring af mad og eventuel opvarmning af medbragt mad. Husk også den sociale afstand på 1 meter i køkkenet; pladsen bliver hurtigt trang når spisetid nærmer sig.
 
Klubbens badefaciliteter kan igen benyttes af de overnattende medlemmer.
 
Briefing skal fortsat foregå udendørs.
 
Alle håndtag, knapper/kontakter, overflader, hood-kant etc. i flyet afvaskes/sprittes, når der skiftes pilot.
 
En flyveplads er stor, og der må gerne opholde sig mere end 10 personer på den samtidig. Dog må der ikke dannes grupperinger på mere end 10 personer.
 
Overhold reglerne for social afstand på 1 meter.
 
De medlemmer, der ikke føler sig helt raske, skal blive hjemme.
 
Vi henstiller til at alle agerer ud fra almindelig sund fornuft, ved at udvise hensigtsmæssig adfærd og dermed stadig bidrage til at reducere risikoen for smittespredning.
 
På bestyrelsens vegne,
Formand, Christin Nielsen
 

15. maj

Tilsalg - Hytte og vognport tilsalg (solgt)


14. maj

Nyheder - Glansbillede vejr

Opdateret - Klubkonkurrencen pr. 13. maj


12. maj

Materiel - 29 venstre vingetip har fået en gelcoat skade. Oudie batterierne er ved at være lidt trætte - materielopgaveliste

Opdateret - Klubkonkurrencen pr. 11. maj


7. maj

Opdateret - Klubkonkurrencen pr. 5. maj


2. maj

 
Kære klubkammerater,
 
I Herning Svæveflyveklub er man naturligvis i sin gode ret til at benytte sin campingvogn eller hytte der placeret i vores område. Vi beklager at der i kampens hede har været meldt andet ud men det har været i bedste mening. 
 
For vi er i bestyrelsen enige om, at vi ikke skal blande os i brugen af privat ejendom så længe vi iøvrigt overholder de retningslinjer om at holde afstand til hinanden, hygiejne og pt gældende love om forsamling af max 10 personer som der gælder i resten af samfundet. Vi appellerer til Jeres sunde fornuft og respekt for hinanden og beder Jer fortsat tage Jeres forholdsregler for at undgå at sprede smitten. Sørg for at aftale med hinanden hvornår i evt vil bruge f.eks. grillen således at I ikke pludselig står tæt og mere end 10 personer men sørger for at bruge den forskudt tidsmæssigt og uden at benytte klubhuset iøvrigt. 
 
Vi bakker således op om og følger så vidt muligt både DSvUs og DIFs henstilling om, at brug af klubhus og badefaciliteter indtil videre stadig ikke er tilladt. Brug af toilet er dog tilladt og man skal bruge håndsprit både før og efter og iøvrigt udvise god hygiejne.
 
På bestyrelsens vegne,
Arne Boye-Møller
Næstformand 

30. april

Der er i år lidt ændringer/præciseringer til Klubbens Pokalregler.

Jeg, som igen i år varetager administrationen af klubkonkurrencen, skal have alle igc-filer tilsendt direkte (til e-mail: olekorsholm(at)fiberpost.dk).

Kun opgaver, som jeg har en igc-fil fra, godkendes. Husk at aflevere igc-filerne senest 8 dage efter en flyvning, ligesom LD-Ligaen.

Vi benytter nu klubbens egen pointberegningsformel til at beregne point til ”Klubmesterskabet”.

Denne pointberegningsformel er benyttet til vores trekantspokaler gennem rigtig mange år. Oprindeligt benyttede vi samme formel til Klubmesterskabet; men da Termik-Ligaen opstod, skiftede vi til dennes pointberegningsformel, da det var ’meget nemmere at tage points’ene direkte fra Ligaen’..!

Termik-Ligaen åbnede også op for fri udtærsklingshøjde, og FAI-trekanter fik 25% bonus og andre deklarerede opgaver fik 15% bonus. Og, sådan er det stadigvæk i Klubmesterskabet. Man får 25% mere for en FAI-trekant, og 15% mere for en deklareret opgave i forhold til en ikke-deklareret opgave, OG der er stadig fri udtærsklingshøjde!

Derfor kan man fortsat flyve opgaver til Klubmesterskabet og LD-Ligaen efter samme taktik. Nu er vi med vores egen pointberegningsformel bare blevet uafhængig af, om andre Ligaer eksisterer. OG man kan faktisk sammenligne præstationerne til vores forskellige pokaler mere direkte.

En lang historie om en forholdsvis lille ændring tilbage til den gammelkendte pointberegningsformel.

Kilometer-Cuppen er ændret. Da der ikke findes A-, B- og C-grupper i LD-Ligaen, har bestyrelsen besluttet at ALLE piloter kan deltage. Pilotens 10 længste strækopgaver sammenlægges (inkl. dem med udelandinger). Husk at indsende igc-filerne.

Til Varighed & Højdevinding er pointberegningsformlen nu skrevet direkte ind i pokalreglerne.

Handicap-værdierne er DAeC’s fra 2019, og nu noget mere ’normale’ end de skævskud, der blev introduceret i 2018..!

Mvh. OleK.


29. april

Materiel - VY højre lændeseles strammefejder er skiftet, Oudie holder faldt ud under landing - materielopgaveliste

Referat - Instruktørmøde nr. 2, d. 28. april

Opdateret - Instruktørvagtliste for maj og juni


27. april

Opdateret - Drop Box link til 2020 fly, forbrug og pilot statistik

Opdateret - Klubkonkurrencen pr. 26. april

Materiel - ZS mislyd fra siderorsline - materielopgaveliste


25. april

Nyheder - Klubkonkurrencen


24. april

Opdatering - Spilvagter for Juni

 

Kære medlemmer,

Vi henstiller til at klubbens campingplads benyttes så lidt så muligt, og vi tillader i øjeblikket ikke overnattende ophold i hytter og campingvogne.

COVID-19 smitten er langt fra overstået og vi skal fortsat holde social afstand og minimere smittespredning.

At vi har kunnet åbne op for en-sædet flyvning, og nu også tosædet flyvning under store begrænsninger, sker under rammerne af de generelle krav og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne og regeringen har offentliggjort, og det forudsættes, at klubhus og fælles omklædnings- og badefaciliteter stadig er lukket. Det gælder også i Herning Svæveflyveklub.

Vi forstår jeres ærgerlighed over dette men håber samtidig på jeres forståelse i denne situation.

Ude i samfundet ses i øjeblikket at mange borgere forsamles i det offentlige rum, og det kan i værste fald betyde et stort tilbageskridt i den sidste måneds indsat for at mindske smitten.

Vi har alle et fælles ansvar for at det ikke kommer til at ske!

På bestyrelsens vegne

Formand, Christin Nielsen


23. april

Opdatering - Klubkonkurrencestillingen d. 23. april

Materiel - ZS højre vinglets har fået en gelcoat skade - materielopgaveliste

 

Kære medlemmer,

Efter DIF tidligere på ugen tilpassede anbefalingerne til sine specialforbund og idrætsforeninger, har DSvU også meddelt at tosædet flyvning i visse tilfælde nu kan afvikles. Vi har derfor i bestyrelsen revideret de tidligere udmeldte retningslinjer, så tosædet flyvning i visse tilfælde nu også kan afvikles i Herning Svæveflyveklub. Venligst se link til retningslinjer.

BEMÆRK SPILVAGTSLISTEN ER AKTIV IGEN FRA PÅ LØRDAG 25 APRIL 2020.

/Christin


21. april

Efter DIF i går tilpassede anbefalingerne til sine specialforbund og idrætsforeninger, har DSvU i dag meddelt at to-sædet flyvning i visse tilfælde nu kan afvikles:
 
For tosædet flyvning anbefaler vi desuden, at man begrænser flyvning til skoleflyvning, flyvning hvor der et krav fra myndigheder, eller behov ud fra en betragtning om flyvesikkerhed. (uddannelse, for-årscheck og flyvninger med instruktør for at holde sit certifikat gyldigt).
 
Vi anbefaler at man begrænser tosædede flyvningers længde så meget som muligt, uden at det må gå ud over flyvesikkerheden.
 
Vi har her til aften holdt bestyrelsesmøde, og vender retur til jer med reviderede retningslinjer så ovenstående to-sædet flyvninger fremtidigt også kan afvikles i Herning Svæveflyveklub.
 
/Christin

19.april

Nogen ting er godt at gentage, nu hvor vi endelig så småt er kommet i gang med sæsonen - så blot en opfordring til at tage vare på vores fælles materiel. Vi ved jo alle, at et uheld kan ske - derfor kom frit med alle jeres observationer stort, som småt. Hvis det ikke lige umiddelbart kan udbedres - skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Materiel - VY mangler S80 variolyd. 29'ernes hjulalarm hyler hele tiden når hjulet er indfældet - materielopgaveliste


11. april

Med udgangspunkt i unionsmeddelelse nr. 14, hvor DSvU åbner op for flyvning i klubberne under visse restriktioner og anbefalinger, har vi i bestyrelsen og instruktørgruppen fastsat retningslinjer, som muliggøre flyvning i Herning Svæveflyveklub og samtidig minimerer smitterisikoen og har det flyvesikkerhedsmæssige i højsæde. Venligst se vedhæftede.
 
Med venlig hilsen og en fortsat god Påske
 
/Christin

6. april

Nyheder - Foråret er over os


25. marts

Kære medlemmer,

Myndighederne har forlænget forbuddet mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet. Forbuddet gælder foreløbigt frem til den 13. april 2020. Samtidigt anbefales alle at blive hjemme, og kun begive sig ud, når det er strengt nødvendigt.

DIF skærpede tirsdag deres anbefalinger til forbundene, og anbefaler nu, at alle udendørs idrætsforeningsaktiviteter aflyses. Se også https://www.dif.dk/corona DSvU henstiller ligeledes til at al aktivitet i klubberne ophører, indtil der kommer nye retningslinjer fra myndighederne.

Bestyrelsen følger disse henstillinger, og alle aktiviteter i Herning Svæveflyveklub aflyses indtil nye retningslinjer fra myndighederne foreligger.

Vi håber på jeres forståelse.

Spørgsmål til ovenstående kan stilles per mail eller telefonisk til undertegnede.

På bestyrelsens vegne
Christin Nielsen


12. marts

Kære medlemmer i Herning Svæveflyveklub,

Som I helt sikkert har bemærket, så er der onsdag aften indført nye og skærpede foranstaltninger i forbindelse med corona-virussen.

Det får vidtrækkende konsekvenser mange steder i vores samfund – og desværre også i Herning Svæveflyveklub.

I lyset af regeringens beslutning om at reducere aktiviteterne i samfundet mest muligt, herunder opfordringen til frivillige organisationer om at holde lukket, har bestyrelsen i Herning Svæveflyveklub besluttet at udskyde sæsonstarten og øvrige aktiviteter indtil videre til den 30. marts.

Mere information om ny dato for sæsonstart vil blive fremsendt senere.

Situationen er alvorlig. Derfor regner vi også med, at I følger og efterlever de restriktioner der nu er opstillet.

Evt. praktisk spørgsmål kan stilles pr. mail eller telefonisk til undertegnede.

Med venlig hilsen,
Christin Nielsen


11. marts

Baseret på de input vi fik til generalforsamlingen ang. takster for fly til konkurrencer, har vi tilføjet en afregningsmodel for fly til konkurrencer. /Christin


8. marts

Referat - Instruktørmøde nr. 1, d. 25. februar - efter pft gennemgange Lørdag d. 7. er det blevet besluttet at revurdere passagetilladelseskravet om grøn træningstilstand. /Kurt

Opdatering - Spilvagter for Maj - instruktørvagter for marts, april og maj er ligeledes tilføjet. 


28. februar

Referat - Ordinær Generalforsamling, Herning Svæveflyvecenter

Referat - Ordinær Generalforsamling, Herning Svæveflyveklub

Opdatering - Klubhåndbogen er opdateret med hensyn til flyreservationsregler og passagerflyvning. Begge opdateringer er skrevet med rødt


27. februar

Nyheder - Pokalen for særlig indsats


21. februar

Referat - Bestyrelsereferat nr. 1 d. 29. januar


20. februar

PFT – sikkerhedsbriefing for sæsonstart
 
Alle piloter i Herning Svæveflveklub inviteres til fælles gennemgang og besvarelse af årets PFT-spørgsmål. På mødet vil Kennet Nielsen og Kurt Thybo gennemgå og uddybe pft-spørgsmålene og sammen med jer besvare dem. Formålet med gennemgangen og drøftelsen er at vi alle er klar til sæsonens mange sikre flyvninger fra pladsen.
 
Tid:    Lørdag d. 7.3. kl. 10 – ca. 1300
          Lørdag d. 7.3.  kl. 1330 - 1700
          Samling af  klubflyene, så de er klar til sæsonstart!
 
Hvis du af en eller anden grund er forhindret i at møde op lørdag gentager vi gennemgangen onsdag d. 11.3. kl. 19 – 22. 
 
Vel mødt 
Kennet og Kurt
 

17. februar

Dokumenter - Takst forslag til 2020


13. februar

Indkaldelse - Herning Svæveflyveklub generalforsamling

Årsrapport - Herning Svæveflyveklub 2019

Indkaldelse - Den Selvejende Instutution Herning Svæveflyvecenter generalforsamling

Årsrapport - Herning Svæveflyvecenter 2019


2. februar

Referat - Bestyrelsereferat nr. 10 d. 3 december

Indbydelse - Danmarksmesterskaber 2020 i Klub-, Standard-, 15-meter-, 18-meter- og 2-sædet klasse

Indebydelse - SunAir Cup 2020 & Junior DM og Junior Nordisk mesterskab 2020


17. januar

Opdatering - Spilvagter for Marts & April


15. januar

Kære klubkammerater,

Peter Lorentzen og jeg har skrevet hver vores tekst med udgangspunkt i havarierne sidste sæson. Vedhæftet er min tekst som generelt handler om Flysik og som vi vil uddybe til forårets ’pft’-møder.

Venlig hilsen

Kurt Thybo

 

Kære klubkammerater,

En ny sæson nærmer sig. Sidste sæson havde vi desværre to havarier med svævefly på Skinderholm. Det skal vi lære så meget af, som vi kan. Hermed følger faktuel information til medlemmerne om de to havarier i sidste sæson. Inklusiv er information, som alle spilførere skal kende til om spillets virkemåde i tre faser, hvor trækket i wiren styres forskelligt: Hal tot fase, Optræksfase og Nedhalingsfase.

Med venlig hilsen

Peter M. Lorentzen

Flyvechef, HSvK


9. januar

Opdatering - Klubhåndens afsnit "Generelle regler for kørsel med klubbens materiel" - DSvU kravsoversigts tabel er tiløjet.  


8. januar

Tilsalg - halvpart i OY-XZX (ZX)


6. januar

Nyhed - her kunne der være et link til din historie fra Skinderholm 


5. januar

Godt Nytår!!

Så er vi her igen - med et nyt år foran os.

Selvom 2019 var en af de våde af slagsen - her tænker jeg ikke på Skinderholm festerne, men det som kommer fra oven - så var der jo masser af oplevelser på Skinderholm for alle.

Nytårsforsættet må være at lokke lidt flere til at skrive et par linjer til hjemmesiden, om det er set fra campingpladsen, hørt i hangarporten eller på 122.475 - så er der altid andre, som gerne vil læse din historie. Jo, der er altid et eller andet at berette om efter en flyvedag eller grillaften på Skinderholm.

Dit indslag kan sendes til hjemmesiden via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Happy landings i 2020!!     

 


Klubnyheder arkiv: 2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013