Foredrag om svæveflyvning og vejret

Vi har fået mulighed for at afholde et foredrag med meteorolog Jesper Theilgaard. 

Foredraget afholdes den 20. oktober 2021 kl. 19-21 i Herning Svæveflyveklub. Tilmeldingsfrist den 15. oktober. 

Jesper Theilgaard er uddannet som flyvemeteorolog i 1978 og har siden 2002 været fuldtidsansat på Danmarks Radio. Udover at være en populær tv-meteorolog og anerkendt forfatter er han også en kyndig foredragsholder. I løbet af sin tid som foredragsholder har han sammensat en række foredrag, der spænder bredt, men som alle har den samme røde tråd i form af vejret.

Jesper har skrevet ikke færre end 25 bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet, som henvender sig til både børn og voksne. Her bliver vi klogere på vejret i dag og vejret i morgen. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris med den begrundelse, at forfatterskabet omfattede en unik kombination af faglighed med kulturstof, som sjældent er set i den type faglitteratur. Herudover har Jesper også modtaget CARE Prisen i 2018 "for hans ihærdige indsats for at sætte klimaet og klimaforandringer på dagsordenen – ikke kun hos politikere, men i lige så høj grad også hos danskerne."

Foredraget vil gøre os klogere på vejrfænomener, og hvornår vi skal være bekymrede ved vejrforandringer. Er det reelle problemer, eller er det blot omskifteligt vejr?  Sidst men ikke mindst vil han gøre os klogere på om vejrfænomenerne vil udfordre vores muligheder for at flyve svæveflyvning, eller om vi kan forvente lange perioder med stabilt svæveflyvevejr. 

Tilmelding til foredraget foregår via dette link